Sposób przygotowania:
Aksamitny sernik czekoladowy (na zimno)
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie studzimy.
Ser trzykrotnie mielony, cukier puder i jogurt miksujemy. Następnie do masy dodajemy krem czekoladowy i wystudzoną czekoladę. Miksujemy do połączenia się składników. Do masy dodajemy kulki czekoladowe. Mieszamy.
W zimnej wodzie mieszamy i rozpuszczamy żelatynę. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy.
Dodajemy wolnym strumieniem do masy serowej. Miksujemy. Tortownicę wykładamy herbatnikami, a boki biszkoptami. W środek formy lejemy masę serową.
Na wierzchu układamy dekoracyjnie pralinki czekoladowe. Ciasto chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Ser trzykrotnie mielony, cukier puder i jogurt miksujemy. Następnie do masy dodajemy krem czekoladowy i wystudzoną czekoladę. Miksujemy do połączenia się składników. Do masy dodajemy kulki czekoladowe. Mieszamy.
W zimnej wodzie mieszamy i rozpuszczamy żelatynę. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy.
Dodajemy wolnym strumieniem do masy serowej. Miksujemy. Tortownicę wykładamy herbatnikami, a boki biszkoptami. W środek formy lejemy masę serową.
Na wierzchu układamy dekoracyjnie pralinki czekoladowe. Ciasto chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
SylaUla