Sposób przygotowania:
Tort śmietanowy z powidłami, borówkami i ananasemWykonanie:
Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy przesianą mąkę partiami i delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy w poprzek biszkopt.
Biszkopt polewamy sokiem z ananasa i smarujemy powidłami.Śmietanę ubijamy na sztywno z 1 łyżką cukru i kładziemy mniejszą połowę na biszkopt. Przykrywamy drugim biszkoptem i kładziemy śmietanę na boki i górę.
Dekorujemy borówkami, ananasem i czereśniami.
Tort jest najlepszy na drugi dzień, przejdzie smakami.
SylaUla
lalunia
Bardzo dziękuje za miłe słowa
redakcja
lalunia
Dziękuje ślicznie :)