Sposób przygotowania:
Sernik czekoladowy na zimno
Połowę mleka podgrzej i dodaj kostki czekolady. Możesz to zrobić w kąpieli wodnej lub po prostu w garnku, na małym ogniu. Mieszaj, aż się rozpuści.
Teraz dwie łyżki żelatyny rozpuść w niepełnej szklance gorącej wody. Ostudź i dodaj resztę mleka.
Utrzyj żółtka na puszysto i dodaj po trochu ser twarogowy, czekoladę i na koniec żelatynę z mlekiem.
Ubij białka na sztywno z szczyptą soli i wmieszaj ją delikatnie w masę twarogową.
Wylej ciasto do średniej tortownicy. Wstaw do lodówki w celu zastygnięcia. Teraz przygotuj galaretkę w/g przepisu na opakowaniu, ale daj o pół szklanki wody mniej. Gdy galaretka ostygnie dodaj do niej owoce.
Wstaw w zimne miejsce i gdy zacznie się ścinać wylej na sernik. Włóż ponownie do lodówki, na około 3 godziny, albo i dłużej.
Smacznego.
Teraz dwie łyżki żelatyny rozpuść w niepełnej szklance gorącej wody. Ostudź i dodaj resztę mleka.
Utrzyj żółtka na puszysto i dodaj po trochu ser twarogowy, czekoladę i na koniec żelatynę z mlekiem.
Ubij białka na sztywno z szczyptą soli i wmieszaj ją delikatnie w masę twarogową.
Wylej ciasto do średniej tortownicy. Wstaw do lodówki w celu zastygnięcia. Teraz przygotuj galaretkę w/g przepisu na opakowaniu, ale daj o pół szklanki wody mniej. Gdy galaretka ostygnie dodaj do niej owoce.
Wstaw w zimne miejsce i gdy zacznie się ścinać wylej na sernik. Włóż ponownie do lodówki, na około 3 godziny, albo i dłużej.
Smacznego.
Nina W.
Pasje Jolki
Tak, zgadza się. Pozdrawiam