Sposób przygotowania:
A'la faworki
Połączyć mąkę,roztopione, wystudzone masło, likier, aromat waniliowy, cukier i jajko. Wyrabiać gładkie ciasto. Uormować z niego kulę, zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na 15 minut do lodówki.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm i szklanką lub specjalną foremką wycinać kółka. Następnie wrzucać je na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron i odsączyć na papierowym ręczniku.
Na koniec posypać cukrem pudrem.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm i szklanką lub specjalną foremką wycinać kółka. Następnie wrzucać je na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron i odsączyć na papierowym ręczniku.
Na koniec posypać cukrem pudrem.