Sposób przygotowania:
Alkoholik czekoladowo śmietankowy
Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno zastępując cukrem nadal ubijać na lśniącą pianę. Dodać żółtka oraz obie mąki przesiane przez sitko z kakao. Dodać do piany i delikatnie wymieszać upiec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić.
Krem masło utrzeć na puch z żółtkami i z kremem czekoladowym. Rodzynki namoczyć przez noc w alkoholu odcedzić. 1/2 alkoholu nasączyć biszkopty, resztę wlać do kremu i dodać rodzynki. Wymieszać i wyłożyć na ciasto.
Śmietankę ubić z 1 łyżką cukru pudru i wyłożyć na ciasto na wierch zetrzeć czekoladę i schłodzić.
Krem masło utrzeć na puch z żółtkami i z kremem czekoladowym. Rodzynki namoczyć przez noc w alkoholu odcedzić. 1/2 alkoholu nasączyć biszkopty, resztę wlać do kremu i dodać rodzynki. Wymieszać i wyłożyć na ciasto.
Śmietankę ubić z 1 łyżką cukru pudru i wyłożyć na ciasto na wierch zetrzeć czekoladę i schłodzić.