Sposób przygotowania:
Alkoholik
Mak sparzyć gorącym mlekiem i odsączyć. Ubić pianę z białek do której potem dodać cukier,mąkę ziemniaczaną,mak,wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Wszystko wyłożyć na tortownicę posmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą,piec około 20-30 minut w temperaturze 220 stopni C.
Budyń ugotować i dodać żółtka,ostudzić.Masło utrzeć z cukrem i dodać wystudzony budyń. Na upieczone ciasto położyć krem. Każdy biszkopt umoczyć w wódce i położyć na krem.Po upływie pół godziny nałożyć polewę z czekolady rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Budyń ugotować i dodać żółtka,ostudzić.Masło utrzeć z cukrem i dodać wystudzony budyń. Na upieczone ciasto położyć krem. Każdy biszkopt umoczyć w wódce i położyć na krem.Po upływie pół godziny nałożyć polewę z czekolady rozpuszczoną w kąpieli wodnej.