Sposób przygotowania:
Pijus.
Biszkopt: Ubić pianę z białek, dodać cukier, zmiksować. Żółtka, ocet i proszek do pieczenia wymieszać w innej miseczce (ocet można zamienić 1/2 łyżki soku z cytryny) i dodać do ubitej piany. Na koniec wsypać przesianą mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Piec ok 30 - 40 min w temp. ok 170-180 stopni. Masa: Ugotować budyń. Masło i cukier puder dobrze utrzeć i dodać do tego ostudzony budyń. Dokładnie wymieszać.Masę wyłożyć na zimny już biszkopt. Dokładnie rozplanować ją po powierzchni. Ciastka namoczyć w alkoholu i poukładać, jeden obok drugiego na masie. Polać polewą. Polewa: 2 białka ubić z dodatkiem 3 łyżek cukru, dodać kakao i ostudzoną, ale roztopioną margarynę. Polać ciastka. Polewę można zastąpić zwykłym lukrem.
alis.haze