Sposób przygotowania:
Alkoholowe kulki
Margarynę, czekoladę białą, czkoladę gorzką , cukier puder, mleko oraz 10 łyżek spirytusu umieszczamy w garnku i rozpuszczamy wszystkie składniki na małym ogniu. Zaparzamy rodzynki. Kroimy w mniejsze kawałeczki. Dodajemy do dużej miski. Do rodzynek dodajemy pokruszone w małe kawałeczki herbatniki oraz biszkopty. Mieszamy i dodajemy posypkę kokosową - mieszamy. Gdy już nasze skłądniki w garnku się połączą i całkowicie rozpuszczą się dodajemy trzy łyżki kakao i dokładnie mieszamy. Gdy się połączy z pozostałymi skłądniami zdjemujemy z ognia i wsypujemy pokruszone ciastka z rodzynkami i posypką migdałową. Mieszamy dokładnie wszystko razem ze sobą. Chwile odstawiamy do ostygnięcia. Jeszcze jak będą ciepłe formujemy kuleczki i całe op taczamy w wiórkach kokosowych. Odstawiamy kulki na noc do lodówki aby dobrze zastygły i nabrały smaku.