Sposób przygotowania:
Amarantus z dorszem i szparagami
Pora posiekać, szparagi umyć, pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Warzywa wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić, wsypać amarnatus, podsmażyć, zalać szklanką wody, posypać solą i pieprzem.
Przykryć i dusić na małym ogniu aż ziarna amarantusa wchłoną płyn. Rybę pokroić w kostkę, posypać przyprawą do ryb i razem z główkami szparagów dodać do amarantusa.
Całość dusić aż ziarna będą miękkie. Doprawić do smaku. Zdjąć z palnika i zalać jogurtem. Wymieszać. Smacznego :)
Przykryć i dusić na małym ogniu aż ziarna amarantusa wchłoną płyn. Rybę pokroić w kostkę, posypać przyprawą do ryb i razem z główkami szparagów dodać do amarantusa.
Całość dusić aż ziarna będą miękkie. Doprawić do smaku. Zdjąć z palnika i zalać jogurtem. Wymieszać. Smacznego :)
robaczek
Czekoladka 2