czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Amarantus z dorszem i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ziarna amarantusa to ciekawe urozmaicenie codziennego menu, ja połączyłam je z dorszem i szparagami :)

Amarantus z dorszem i szparagami

Składniki:

Amarantus z dorszem i szparagami

 

  • 250 g amarantusa
  • pęczek szparagów
  • 250 g fileta z dorsza
  • 1 średni por
  • 1 mały jogurt naturalny
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

Amarantus z dorszem i szparagami
Pora posiekać, szparagi umyć, pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Warzywa wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić, wsypać amarnatus, podsmażyć, zalać szklanką wody, posypać solą i pieprzem.

Przykryć i dusić na małym ogniu aż ziarna amarantusa wchłoną płyn. Rybę pokroić w kostkę, posypać przyprawą do ryb i razem z główkami szparagów dodać do amarantusa.

Całość dusić aż ziarna będą miękkie. Doprawić do smaku. Zdjąć z palnika i zalać jogurtem. Wymieszać. Smacznego :)

Tagi:

ryba danie