Sposób przygotowania:
Ambasador
CIASTO CIEMNE:Jajka utrzeć z cukrem.Następnie dodawać na przemian mąkę(wymieszaną z sodą,mleko i olej.Na koniec dodać dżem i kakao.Piec 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180*C.Po upieczeniu przekroić ciasto na dwie równe części.
CIASTO JASNE:utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę.Dodać mąkę pszenną (wymieszaną z proszkiem do pieczenia),mąką ziemniaczaną.Upiec jeden placek w temp.180*C przez 30-50 min.
MASA:Z pół szklanki mleka odlać trochę mleka żeby rozrobić budyń razem z mąką,a resztę zagotować.Na gotujące się mleko wlać budyń i zagotować.Ostudzić.Utrzeć margarynę z cukrem dodając budyń.Masą przekładać placki.
Polać gotowe placki polewą.SMACZNEGO!!
CIASTO JASNE:utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę.Dodać mąkę pszenną (wymieszaną z proszkiem do pieczenia),mąką ziemniaczaną.Upiec jeden placek w temp.180*C przez 30-50 min.
MASA:Z pół szklanki mleka odlać trochę mleka żeby rozrobić budyń razem z mąką,a resztę zagotować.Na gotujące się mleko wlać budyń i zagotować.Ostudzić.Utrzeć margarynę z cukrem dodając budyń.Masą przekładać placki.
Polać gotowe placki polewą.SMACZNEGO!!