Sposób przygotowania:
Amerykańska sałatka z tuńczyka
Tuńczyka odsącz z soku i rozdrobnij na wiórki,
dodaj posiekane w drobną kosteczkę: korniszona, szalotkę i pomidora (bez pestek).
dodaj ketchup (najlepiej łagodny, w stylu amerykańskim, np. Develey / Heinz) i majonez, wymieszaj dodając soli i świeżo/grubo zmielonego pieprzu do smaku.
Po przygotowaniu schłódź w lodówce przez około 20 min.
Najlepiej smakuje na świeżej bagietce lub z pszennymi, niesolonymi krakersami.
Smacznego!
dodaj posiekane w drobną kosteczkę: korniszona, szalotkę i pomidora (bez pestek).
dodaj ketchup (najlepiej łagodny, w stylu amerykańskim, np. Develey / Heinz) i majonez, wymieszaj dodając soli i świeżo/grubo zmielonego pieprzu do smaku.
Po przygotowaniu schłódź w lodówce przez około 20 min.
Najlepiej smakuje na świeżej bagietce lub z pszennymi, niesolonymi krakersami.
Smacznego!