Sposób przygotowania:
Amoniaczek
Przygotowanie : Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,partiami dodawać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem i amoniakiem,utrzeć na gładka masę i połączyć z utartą na puch margaryną.Ciasto podzielić na 3 części i upiec 3 placki osobno na papierze do pieczenia około 20 min. 150-160 C,troszkę nieładnie pachnie w trakcie pieczenia,ale za to efekt końcowy jest extra,smaczne ciasteczko:).Galaretki zrobić według przepisu podanego na opakowaniu,jak zaczyna się tężeć wylać 1 galaretkę,przykryć plackiem,odczekać, aż zastygnie po czym wylać 2 galaretkę tężejąca i 3 upieczony placek.na wierzch sporządzić polewę i polać ciasto,można posypać kokosem lub orzeszkami,Smacznego! Ps. Na zdjęciu
, które przedstawiłam to ciasto zrobione jest z podwójnej porcji.
, które przedstawiłam to ciasto zrobione jest z podwójnej porcji.