Sposób przygotowania:
Ananas w galarecie
Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Ananas z puszki dokładnie odcedzić. Odcedzone plastry ananasa przekroić na połówki. Sok z ananasa połączyć z jedną szklanką wody. Jedną cytrynę bardzo dokładnie umyć, przekroić na pół, a następnie wycisnąć z niej sok. Sok wyciśnięty z tej cytryny pomieszać z przygotowaną wcześniej zalewą. Do zalewy dodać cukier i wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Do zalewy dodać również rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać, a w następnej kolejności ostudzić. Ananasy poukładać w miseczce, a następnie zalać je przygotowaną zalewą. Ananasy zalane galaretką odstawić do chłodnego miejsce i odczekać, aż stężeje. Na koniec galaretkę można ozdobić z wierzchu plastrami ananasa.