Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ananas z cytrynowym kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ananas w cytrynowym kremie to wspaniały deser

Ananas z cytrynowym kremem

Składniki:

Ananas z cytrynowym kremem

 

  • 1 puszka ananasa w syropie,
  • 1,5 szklanki śmietanki kremowej,
  • 10 dag czekolady gorzkiej,
  • 3 żółtka,
  • 1 cytryna,
  • 4 łyżki cukru pudru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ananas z cytrynowym kremem
Cytrynę sparzyć wrzącą wodą, tarką zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Mocno wystudzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem pudrem utrzeć do białości, dodać otartą skórkę i sok z cytryny, wymieszać z ubitą śmietaną. Następnie odłożyć do lodówki na godz. Plastry ananasa podgrzać w syropie,( nie gotować ). Wyłożyć do pucharków, ułożyć krem i obficie posypać utartą na tarce czekoladą.

Tagi:

czekolada