Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Ananasowiec na biszkopcie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ananasowiec to bardzo smaczne ciasto które robilam pierwszy raz ale czesto zagości na moim stole.....

Ananasowiec na biszkopcie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ananasowiec na biszkopcie

 

  • biszkopt
  • 2 puszki ananasa w zalewie
  • 2 budunie waniliowe
  • 3 łyżki cukru
  • 2 margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 0,5 szklanki wody
  • Beza:
  • 4 żółtka
  • 4 biala
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 szklanka cukru
  • truskawki

Sposób przygotowania:

Ananasowiec na biszkopcie
Upiec biszkopt..Sok z ananasa odlać do garnuszka zostawiając 0,5szklanki. Do soku w garnuszku wlac wodę i zagotować. Do szkalnki z sosem wsypać budynie oraz żółtka i cukier wymieszać. Gdy sok zagotuje sie przelać całośc ze szklanki i ugotowac budyń .Ostudzić. Margaryny zmiksować dodając cukier puder oraz ostudzony budyń. Plastry ananaasa pokroić w kosteczkę i dodać do masy. Wymieszać. Na biszkopt wyłożyć masę i wyrównać. Białka ubić z cukrem i wórkami kokosowymi. Wyłozyć na blaszkę. Piec ok 20-30 minut. Po upieczeniu ostudzić i ułożyć na wierzch ciasta. Posypać cukrem pudrem i udekorować truskawkami.
Ananasowiec na biszkopcie
Upiec biszkopt z czterech jajek i ostudzić
Ananasowiec na biszkopcie
Ananasa odcedzić sok i pokroic owoce w kosteczkę
Ananasowiec na biszkopcie
Margaryne utrzeć z budyniem i dodac anaansa
Ananasowiec na biszkopcie
Na biszkopt eylozyć krem oraz beze posypacc ukrem pudrem.