Sposób przygotowania:
Ananasowiec
CIASTO BISZKOPTOWE: Z podanych składników upiec biszkopt. Piec 25 min. w temp. 180 stopni C.
KREM: Z soku z osączonych ananasów, wody, bydyniu, cukru i żółtek ugotować budyń. Ostudzić, dodać do masła, na koniec dodać ananas pokrojony w kostkę. Wymieszać.
BEZA KOKOSOWA: Z białek i cukru ubić na sztywno pianę. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać. Upiec bezę w tej samej formie co biszkopt. Bezę piec ok. 35-40 min. w temp. 180 stopni C.
Biszkopt nasączyć, na wierzch położyć krem a na górę bezą.
Życzę smacznego :)
KREM: Z soku z osączonych ananasów, wody, bydyniu, cukru i żółtek ugotować budyń. Ostudzić, dodać do masła, na koniec dodać ananas pokrojony w kostkę. Wymieszać.
BEZA KOKOSOWA: Z białek i cukru ubić na sztywno pianę. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać. Upiec bezę w tej samej formie co biszkopt. Bezę piec ok. 35-40 min. w temp. 180 stopni C.
Biszkopt nasączyć, na wierzch położyć krem a na górę bezą.
Życzę smacznego :)
eli_555
luna
Mandaryna