dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Surówka- anyżkowe bogactwo jesieni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniała chrupiąca surówka na która składają się dary jesieni. Wzbogacona niezwykle cennym dla nas olejem arganowym. Anyżkowe bo z cudownie smakującym i pachnącym anyżkiem koprem włoskim.

Surówka- anyżkowe bogactwo jesieni

Składniki:

Surówka- anyżkowe bogactwo jesieni

 

  • 3-4 liście kapusty pekińskiej
  • marchewka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1/3-1/2 bulwy kopru włoskiego
  • pomidor 1-2
  • 2 łyżki oleju arganowego bio
  • sok z połówki cytryny
  • sól himalajska
  • pieprz
  • zioła włoskie

Sposób przygotowania:

Surówka- anyżkowe bogactwo jesieni
Kapuste pekińską siekamy drobno. Łodygi selera obieramy z włókiem i szatkujemy na cienkie paseczki. Pomidora roimy w kostkę. Koper włoski kroimy w cieniutkie paseczki. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce.

Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, oprószamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem arganowym, mieszamy.