jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Surówka z jagodami Goji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kopru włoskiego świetnie komponuje się z bardzo zdrowymi owocami Goji.

Surówka  z jagodami Goji Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z jagodami Goji

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z jagodami Goji
Owoce Goji zalewamy niewielką ilością letniej przegotowanej wody na 20 minut. Obieramy fenkuł, jabłko i sałatę z zewnętrznych liści i głąba. Na tarce do ogórków ścieramy bulwę fenkułu, jabłko i ogórka. Kroimy sałatę lodową. Dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy surówkę, dodajemy odsączone owoce Goji po czym doprawiamy ją solą, pieprzem i niewielką ilością soku z cytryny. Odstawiamy na 10 minut po czym przekładamy do miseczki. Dekorujemy surówkę przed podaniem pióropuszem z kopru.
Surówka  z jagodami Goji
Na tarce do ogórków ścieramy bulwę fenkułu, jabłko i ogórka.
Surówka  z jagodami Goji
Kroimy sałatę lodową. Dodajemy do pozostałych składników.