Martajadwiga

Martajadwiga

Szef Kuchni
[Przepisów: 99]

Arbuzowa zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Coś egzotycznego na ostatnie dni lata

Arbuzowa zupa

Składniki:

Arbuzowa zupa

 

  • 50 dag malin
  • 1 kg arbuza
  • 2 łyżki cukru
  • 1 opakowanie małego cukru waniliowego
  • pół szklanki skondensowanego mleka
  • pół szklanki śmietany 18%
  • 500 ml wody

Sposób przygotowania:

Arbuzowa zupa
40 dag malin zmiksować z resztą składników ( z samym miąższem arbuza, bez pestek). Schłodzić. Pozostałymi 10 dag malinami ozdobić zupę na talerzach. Warto też dodać do tej zupy płatki owsiane. Wtedy jest pożywniejsza.