Sposób przygotowania:
Aromatyczna szynka z makaronem i warzywamiSzynkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paski. Marchew obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Brokuła dzielimy na małe różyczki i przez 2 minuty gotujemy na parze. Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki.
Mięso przesmażamy na złoto na niewielkiej ilości oleju, po czym przekładamy je na talerz.
Na tłuszczu, który został na patelni przesmażamy pokrojoną marchewkę. Gdy ta zmieni kolor dodajemy paprykę posypujemy cukrem i smażymy, aż cukier się rozpuści.
Do warzyw dodajemy obsmażone mięso oraz pozbawione skórek pomidory. Całość posypujemy mąką i dokładnie mieszamy. Smażymy, aż mąka straci surowy smak.
Dolewamy na patelnię wodę. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Dusimy pod przykryciem do miękkości.
Gdy mięso zmięknie dolewamy wodę doprowadzamy do wrzenia i dodajemy makaron. Gotujemy go do miękkości.
Na 5 minut przed końcem dodajemy brokuła. Całość mieszamy i od razu podajemy.