amr5

amr5

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Kokardki z warzywami i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 430
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ugotowany makaron i pociętą szynkę wymieszać z przygotowanymi wcześniej warzywami, usmażonymi na patelni.

Kokardki z warzywami i szynką

Składniki:

Kokardki z warzywami i szynką

 

  • 25 dag makaronu; np. kokardki, świderki, muszelki,
  • 1 cebula,
  • 2 marchewki,
  • 2 małe cukinie,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 25 dag pieczarek,
  • 2 łyżki tłuszczu do smażenia (rodzaj wg gustu),
  • 1 szk. rosołu warzywnego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 10 dag twarożku ziołowego,
  • 1 łyżeczka siekanego tymianku (świeży lub suszony),
  • 15 dag gotowanej szynki.

Sposób przygotowania:

Kokardki z warzywami i szynką
Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić na pół lub w ćwiartki. Cukinie obciąć na końcach, marchewki obrać - wszystko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni zeszklić cebulę, czosnek i pieczarki - smażyć 5 min., + serek i rosół, mieszać, aż twarożek się rozpuści + warzywa, wymieszać. Doprawić do smaku i dusić przez 5 min. Szynkę pokroić w paski i z makaronem + do warzyw. Podgrzać. SMACZNEGO!!!