Sposób przygotowania:
Makaronowa tarta z szynką i cukinią
Cebule obrać i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać margarynę i zeszklić cebulę. Szynkę pokroić w paseczki o długości około 2 cm i wrzucić na patelnię. Delikatnie zrumienić. W między czasie obraną marchewkę zetrzeć na dużych oczkach a paprykę pokroić w mała kostkę. Papryczkę chili pokroić w cienkie paseczki. Dodać wszystko na patelnię i smażyć az warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią, wymieszać. Zdjąć z ognia i delikatnie ostudzić. Makaron ugotować al dente. Także lekko przestudzić. Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać na nią makaron. Lekko go docisnąć do dna i boków formy. Na makaron wyłożyć szynkę z warzywami. Na wierzchu ułożyć plastry cukinii. W osobnej misce roztrzepać jajka, dodać śmietankę oraz koncentrat i dobrze wymieszać trzepaczkę. Mieszankę wylać na wierzch tarty i posypać startym serem zółtym, Zapiekać około 25-30 minut w 180 st. Smacznego!