Sposób przygotowania:
Aromatyczne ciasto cytrynowe
Do wykonania tego ciasta potrzebny będzie mikser, oraz keksówka wyłożona pergaminem. Do miksera wrzucamy kawałki margaryny Kasia oraz cukier. Miksujemy aż oba składniki się połączą, następnie wbijamy po jednym jajku, cały czas miksując, następnie przesiewamy do mieszanki 1 szklankę mąki z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy wyciśnięty sok z cytryny oraz otartą skórkę (to warto przygotować sobie wcześniej), a ostatnim składnikiem będzie druga szklanka mąki, którą wrzucamy na koniec oczywiście miksując ciągle. Gdy ciasto będzie miało gładką konsystencję, przekładamy je do formy i pieczemy w 180 stopniach do momentu uzyskania tzw. suchego patyczka (w moim piekarniku zajmuje to ok 60 minut, ale np. u mojej Mamy już tylko 40 minut, tak więc piekąc pierwszy raz bądźmy czujni już po 40 minutach). Smacznego!