Sposób przygotowania:
Aromatyczne zrazy ze schabu
Schab umyć i pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, rozbić tłuczkiem. Następnie oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką w proszku i posmarować musztardą.
Ogórki, cebule, boczek i skórki z chleba pokroić w kostkę, po czym wyłożyć odrobinę każdego z wymienionych produktów na rozbite plastry mięsa i zwinąć w roladki.
Roladki uformować posmarowanymi olejem dłońmi, po czym smażyć z każdej strony na złoty kolor na odrobinie oleju.
Przełożyć do garnka, dolać tyle wody, aby mięso nie wystawało, a następnie gotować 30-35 min do miękkości. Zrazy podawać z ziemniakami oraz czerwona kapustą.
Ogórki, cebule, boczek i skórki z chleba pokroić w kostkę, po czym wyłożyć odrobinę każdego z wymienionych produktów na rozbite plastry mięsa i zwinąć w roladki.
Roladki uformować posmarowanymi olejem dłońmi, po czym smażyć z każdej strony na złoty kolor na odrobinie oleju.
Przełożyć do garnka, dolać tyle wody, aby mięso nie wystawało, a następnie gotować 30-35 min do miękkości. Zrazy podawać z ziemniakami oraz czerwona kapustą.