Sposób przygotowania:
Aromatyczny kalafior w cieście
Kalafior podzielić na różyczki, włożyć do miski i zalać zimną osoloną wodą. Odstawić na 15 minut, a następnie wrzucić do wrzącej wody i gotować 5 minut, odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Do naczynia wsypać oba rodzaje mąki, dodać szczyptę soli i pastę czosnkowo-imbirową. Wlać tyle wody, aby powstało rzadkie ciasto. Różyczki kalafiora zanurzać w cieście i smażyć na rogrzanym oleju na brązowy kolor. następnie rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać gorczycę, kumin, ewentualnie curry. Zielone chili i cebulę drobno posiekać. Na patelnię wrzucić posiekane zielone chili, cebulę i ciągle mieszając smażyć 1 minutę. Dodać kalafior i szybko wymieszać. Podawać zaraz po przygotowaniu.