czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Aroniówka.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nalewka doskonale rozgrzewa. Jest pomocna przy przeziębieniu i anemii.

Aroniówka.

Składniki:

Aroniówka.

 

  • 0,7 litra wódki,
  • 60 szt owoców aronii,
  • 100 szt liści z wiśni,
  • 40 dag cukru,
  • 1 l wody.

Sposób przygotowania:

Aroniówka.
Umyć owoce aronii i liście wiśni. Wodę zagotować z cukrem, aronią i liśćmi wiśni. Gotować ok. 15 min na małym ogniu. Odcedzić. Ostudzić i połączyć z wódką. Przelać do butelek, zakręcić. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.