Sposób przygotowania:
Aroniówka z imbirem i miodem
Aronię przebrać, odrzucić ogonki i wypłukać. Włożyć na kilka dni do zamrażarki.
Następnię zalać wodą, dodać pokrojony imbir i gotować około 5 minut.
Następnie przecedzić, owoce i imbir odrzucić, a do naparu dodać miód i wymieszać.
Odstawić do wystygnięcia. Przelać przez gęste sito wyłożone gazą.
Dodać spirytus, wymieszać, przelać do butelek i odstawić dla nabrania mocy i smaku.
Następnię zalać wodą, dodać pokrojony imbir i gotować około 5 minut.
Następnie przecedzić, owoce i imbir odrzucić, a do naparu dodać miód i wymieszać.
Odstawić do wystygnięcia. Przelać przez gęste sito wyłożone gazą.
Dodać spirytus, wymieszać, przelać do butelek i odstawić dla nabrania mocy i smaku.