Sposób przygotowania:
Pieczone roladki pod marchewkową pierzynką
Schab kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy pieprzem i solą.
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory i paprykę również kroimy w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy warzywa i dusimy do miękkości, doprawiamy. Lekko studzimy i po łyżce układamy na plastry schabu, zwijamy w rulony.
Przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę doprawiamy i polewamy roladki. Na wierzch posypujemy startą marchewką na dużych oczkach.
Pieczmy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory i paprykę również kroimy w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy warzywa i dusimy do miękkości, doprawiamy. Lekko studzimy i po łyżce układamy na plastry schabu, zwijamy w rulony.
Przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę doprawiamy i polewamy roladki. Na wierzch posypujemy startą marchewką na dużych oczkach.
Pieczmy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego