Sposób przygotowania:
Arroz con leche
Dokładnie wyparzamy cytrynę i bezpośrednio do saganka ścieramy skórkę z połowy cytryny. Dolewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy lub laskę wanilii i gotujemy.
Na wrzące mleko wsypujemy ryż i wkładamy korę cynamonu. Bez przykrywki gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy ryż.
Po ugotowaniu wyjmujemy laskę wanilii i korę cynamonu. Na talerzu posypujemy mielonym cynamonem i skórką cytrynową.
Na wrzące mleko wsypujemy ryż i wkładamy korę cynamonu. Bez przykrywki gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy ryż.
Po ugotowaniu wyjmujemy laskę wanilii i korę cynamonu. Na talerzu posypujemy mielonym cynamonem i skórką cytrynową.