Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonych warzyw
1. Ziemniaki, marchewki, pietruszki obieramy i kroimy drobno.
2. Cukinię, paprykę oraz szparagi myjemy i kroimy drobno.
3. Pokrojone warzywa wraz ugotowaną ciecierzycę przekładamy do miski i dodajemy oliwę z oliwek, przyprawy prowansalskie oraz sól i pieprz. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut.
4. W tym czasie przygotowujemy sos z oliwy , soku z cytryny, miodu oraz pokrojonego koperku.
5. Warzywa przekładamy pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni do miękkości warzyw.
6. Do miski przekładamy świeży szpinak, dodajemy upieczone warzywa, kozi ser, a wszystko polewamy sosem i dokładnie mieszamy.
2. Cukinię, paprykę oraz szparagi myjemy i kroimy drobno.
3. Pokrojone warzywa wraz ugotowaną ciecierzycę przekładamy do miski i dodajemy oliwę z oliwek, przyprawy prowansalskie oraz sól i pieprz. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut.
4. W tym czasie przygotowujemy sos z oliwy , soku z cytryny, miodu oraz pokrojonego koperku.
5. Warzywa przekładamy pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni do miękkości warzyw.
6. Do miski przekładamy świeży szpinak, dodajemy upieczone warzywa, kozi ser, a wszystko polewamy sosem i dokładnie mieszamy.