edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Sałatka z pieczonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z pieczonych ziemniaków, marchewki, pietruszki, cukinii, czerwonej papryki, szparagów, cieciorki z dodatkiem świeżego szpinaku i sera koziego.

Sałatka z pieczonych warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z pieczonych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonych warzyw
1. Ziemniaki, marchewki, pietruszki obieramy i kroimy drobno.

2. Cukinię, paprykę oraz szparagi myjemy i kroimy drobno.

3. Pokrojone warzywa wraz ugotowaną ciecierzycę przekładamy do miski i dodajemy oliwę z oliwek, przyprawy prowansalskie oraz sól i pieprz. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut.

4. W tym czasie przygotowujemy sos z oliwy , soku z cytryny, miodu oraz pokrojonego koperku.

5. Warzywa przekładamy pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni do miękkości warzyw.

6. Do miski przekładamy świeży szpinak, dodajemy upieczone warzywa, kozi ser, a wszystko polewamy sosem i dokładnie mieszamy.
Sałatka z pieczonych warzyw
Warzywa kroimy dodajemy oliwy oraz przyprawy i pieczemy do miękkości
Sałatka z pieczonych warzyw
Upieczone warzywa dodajemy do świeżego szpinaku
Sałatka z pieczonych warzyw
Do warzyw i szpinaku dodajemy pokrojony ser kozi
Sałatka z pieczonych warzyw
Polewamy wszystkie składniki dressingiem z oliwy z oliwek, soku z cytryny i miodu