Sposób przygotowania:
Omlet „sałatka grecka”ETAP 1
Paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę.
ETAP 2
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Na oliwie przysmażamy pokrojone warzywa.
ETAP 3
Między czasie pomidory kroimy w grubą kostkę. Jajka wybijamy na talerz. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Doprawione roztrzepujemy widelcem.
Do półmiękkich warzyw na patelni dodajemy pomidory.
ETAP 4
Gdy te się ogrzeją całość zalewamy masą jajeczną. Na wierzch omletu wykładamy połówki oliwek. Całość posypujemy natką pietruszki. Omlet smażymy około 5 minut.
ETAP 5
W trakcie smażenia delikatnie go podważamy łopatką. Pod koniec smażenia posypujemy go serem feta. Trzymany na ogniu jeszcze 2 minuty.
Gotowy zsuwamy na talerz i podajemy od razu.
SylaUla
danielek
lukrowanepierniczki