Sposób przygotowania:
Ateński szaszłyk
► W misce połączyć i wymieszać: mieloną wołowinę z cebulą, świeżą kolendrą, papryką, chili, paprykakremem, zielem angielskim, mieloną kolendrą i cukrem. Przyprawić z sola i pieprzem. Z masy mięsnej uformować z naoliwionymi dłońmi okrągłe klopsiki i rozwałkować je, tak aby uzyskać owalny kształt. Uformowane mięso nabić na metalowe szpikulce.
► Rozpalić grill ogrodowy i doprowadzić do mocnego żarzenia, albo na górnej szynie w piekarniku (Grill) grillować przez 15-20 minut często obracając, aż mięso będzie miękkie.
► Rozpalić grill ogrodowy i doprowadzić do mocnego żarzenia, albo na górnej szynie w piekarniku (Grill) grillować przez 15-20 minut często obracając, aż mięso będzie miękkie.