Sposób przygotowania:
Szaszłyki z mięsem mielonym
Patyczki do szaszłyków wkładamy do ciepłej wody.
Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy jajko niewielką ilość bułki tartej. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy, by smaki się przegryzły.
W tym czasie umytą paprykę i cukinie kroimy na mniejsze kawałki. Pomidorki myjemy i osuszamy.
Z mięsa formujemy kulki wielkości pozostałych składników.
Na namoczone patyczki nakładamy w dowolnej kolejności przygotowane składniki. Na dobrze rozgrzanej patelni grillowej.
Grillujemy szaszłyki przez około 15 minut. Czas zależy od wielkości kulek mięsa. Podajemy np. z sałatką.
Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy jajko niewielką ilość bułki tartej. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy, by smaki się przegryzły.
W tym czasie umytą paprykę i cukinie kroimy na mniejsze kawałki. Pomidorki myjemy i osuszamy.
Z mięsa formujemy kulki wielkości pozostałych składników.
Na namoczone patyczki nakładamy w dowolnej kolejności przygotowane składniki. Na dobrze rozgrzanej patelni grillowej.
Grillujemy szaszłyki przez około 15 minut. Czas zależy od wielkości kulek mięsa. Podajemy np. z sałatką.