Sposób przygotowania:
Mielone z grilla z brokułem i ziemniakami
Cebulę posiekać, dodać do mięsa mielonego razem z jajkiem i przyprawami. Ser żółty pokroić w grubsze plastry i wokół każdego plastra formować kotleta. Na koniec kotlety zawinąć w plasterki boczku
Składniki marynaty do brokuła wymieszać z rozdrobnionymi kaparami. Brokuła przekroić na pół i natrzeć marynatą, a następnie zawinąć w folię aluminiową.
Ziemniaczki oskrobać i wrzucić do osolonej wody, gotować około 10 minut od zagotowania. Zioła drobno posiekać, wymieszać z olejem, solą i pieprzem. Wymieszać z ziemniakami. Kotlety, brokuła i ziemniaki wyłożyć na lekko natłuszczoną aluminiową tackę i grillować około pół godziny na średnim ogniu.
Kotlety podawać z brokułem i ziemniaczkami.
Składniki marynaty do brokuła wymieszać z rozdrobnionymi kaparami. Brokuła przekroić na pół i natrzeć marynatą, a następnie zawinąć w folię aluminiową.
Ziemniaczki oskrobać i wrzucić do osolonej wody, gotować około 10 minut od zagotowania. Zioła drobno posiekać, wymieszać z olejem, solą i pieprzem. Wymieszać z ziemniakami. Kotlety, brokuła i ziemniaki wyłożyć na lekko natłuszczoną aluminiową tackę i grillować około pół godziny na średnim ogniu.
Kotlety podawać z brokułem i ziemniaczkami.