Sposób przygotowania:
Grillowane kofty z sałatką z marynowaną dynią
Grillowane kofty :
Patyczki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą i tak zostawiamy.
Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, musztardę i miód. Wyrabiamy dłońmi mięso. Dodajemy nieco wody i ponownie wyrabiamy. Gotowe mięso nakładamy na namoczone wcześniej patyczki lekko dociskając. Grillujemy z każdej strony.
Sałatka z marynowaną dynią :
Przygotowujemy mały słoik. Wkładamy do niego składniki sosu winegret : sok z cytryny, oliwę, musztardę, miód i wodę. Słoik zakręcamy i dokładnie mieszamy zawartość.
Dynię przekładamy na sitko aby ociekła. Pomidory i ser kroimy w kostkę. Na tacki taco wykładamy składniki sałatki i posypujemy natką pietruszki. Bezpośrednio przed podaniem polewamy delikatnie sosem winegret i podajemy z koftami z grilla.
Patyczki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą i tak zostawiamy.
Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, musztardę i miód. Wyrabiamy dłońmi mięso. Dodajemy nieco wody i ponownie wyrabiamy. Gotowe mięso nakładamy na namoczone wcześniej patyczki lekko dociskając. Grillujemy z każdej strony.
Sałatka z marynowaną dynią :
Przygotowujemy mały słoik. Wkładamy do niego składniki sosu winegret : sok z cytryny, oliwę, musztardę, miód i wodę. Słoik zakręcamy i dokładnie mieszamy zawartość.
Dynię przekładamy na sitko aby ociekła. Pomidory i ser kroimy w kostkę. Na tacki taco wykładamy składniki sałatki i posypujemy natką pietruszki. Bezpośrednio przed podaniem polewamy delikatnie sosem winegret i podajemy z koftami z grilla.
kuchareczka mała