marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Awokado nadziewane fetą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Awokado opłukać,przepołowić,usunąć pestki i wydrążyć nieco miąższu drążarką.Zmieszać go z kostkami fety,posypać orzeszkami pinii i ziołami.

Awokado nadziewane fetą.

Składniki:

Awokado nadziewane fetą.

 

  • 3 dojrzałe owoce awokado,
  • opakowanie fety,
  • szczypta świeżych ziół(melisa,mięta),
  • orzeszki pinii.

Sposób przygotowania:

Awokado nadziewane fetą.
Świeże owoce awokado opłukać,przepołowić,usunąć pestki i wydrążyć nieco miąższu drylownicą na kulki.Ser fetę wypakować i pokroić w kostkę lub pokruszyć w miseczce,dodać miąższ awokado,posypać orzeszkami pinii oraz świeżymi umytymi listkami melisy i mięty(można je porwać na strzępki i rozetrzeć w
dłoniach).Wymieszać całość i nadziewać połówki awokado.

Tagi:

zioła awokado