Sposób przygotowania:
Awokado z jajkiem i wędzonym łososiem
Awokado umyć, przekroić na pół, usunąć pestkę. W zagłębieniu po pestce układamy kawałek wędzonego łososia. Jajko rozbić w miseczce i do zagłębienia dodać żółtko i trochę białka. Można łyżeczką delikatnie wydrążyć większy "dołek", wtedy wlejemy więcej białka.
Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą himalajską. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 220°C i piec przez ok. 15-20 minut, do momentu ścięcia się białka.
Ozdobić koperkiem. Podawać na ciepło.
Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą himalajską. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 220°C i piec przez ok. 15-20 minut, do momentu ścięcia się białka.
Ozdobić koperkiem. Podawać na ciepło.