agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Awokadowe łódeczki z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniała przystawka na przyjęcia lub po prostu do kolacji w domu. Połączenie awokado i łososia jest dla mnie wspaniałym duetem.

Awokadowe łódeczki z łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Awokadowe łódeczki z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Awokadowe łódeczki z łososiem
Rozcinamy awokado na pół. Wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ tak żeby nie uszkodzić skórki. Skórkę wkładamy do zamrażalnika. Dzięki temu będą twardsze i sztywniejsze. Kroimy miąższ na kawałki. Łososia również kroimy na mniejsze kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny. Przekładamy do miseczki dodajemy jogurt i majonez, koperek i przyprawy do smaku. Wszystko razem mieszamy. Wyjmujemy nasze skórki z zamrażalnika i wkładamy do nich farsz. Dla dekoracji możemy jeszcze posypać koperkiem.
Awokadowe łódeczki z łososiem
Rozdzielamy awokado na połówki i wyjmujemy miąższ ze skórek
Awokadowe łódeczki z łososiem
Kroimy miąższ na mniejsze kawałeczki
Awokadowe łódeczki z łososiem
Przekładamy łososia i awokado do miseczki i dodajemy majonez i jogurt
Awokadowe łódeczki z łososiem
Mieszamy wszystko razem i przekładamy do skórek z awokado

Tagi:

awokado