Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Jajka z łososiem, awokado i nutą cytryny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybkie jajka faszerowane z łososiem, awokado, koperkiem i nutą cytryny- idealne na świąteczny stół, ale i bez okazji.

Jajka z łososiem, awokado i nutą cytryny

Składniki:

Jajka z łososiem, awokado i nutą cytryny

 

 

 

 

 

 

  • 2 łyżki drobno siekanego koperku

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka z łososiem, awokado i nutą cytryny
Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Obieramy ze skorupek, przecinamy wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka. Łososia kroimy w bardzo drobną kostkę. Żółtka kruszymy na małe kawałki. Awokado obieramy ze skórki, siekamy w drobną kostkę i od razu skrapiamy sokiem z cytryny. Do awokado dodajemy żółtka, łososia, koperek i olej rzepakowy. Doprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną soli. Przygotowaną masą faszerujemy białka jaj. Podajemy od razu po przygotowaniu.