Sposób przygotowania:
Baba śmietanowo-serowa
Śmietanę podgrzać z cukrem i żelatyną,aby cukier i żelatyna się rozpuściły. Ostudzoną śmietanę ubić mikserem.
Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy,dodać do śmietany,zmiksować.
Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki gotowanej wody,dobrze rozmieszać,odstawić do lekkiego stężenia. Wylać galaretkę na dno formy,odstawić do lodówki do stężenia. Następnie wylać połowę masy serowo-śmietanowej , powkładać przekrojone na połowę biszkopty,zalać resztą śmietany,odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed wyjęciem babki z formy, zanurzyć formę w ciepłej wodzie,wyjąć na talerz.
Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy,dodać do śmietany,zmiksować.
Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki gotowanej wody,dobrze rozmieszać,odstawić do lekkiego stężenia. Wylać galaretkę na dno formy,odstawić do lodówki do stężenia. Następnie wylać połowę masy serowo-śmietanowej , powkładać przekrojone na połowę biszkopty,zalać resztą śmietany,odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed wyjęciem babki z formy, zanurzyć formę w ciepłej wodzie,wyjąć na talerz.