krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Babajaga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Babajaga

Składniki:

Babajaga

 

  • 1szkl.mąki
  • 1łyżka kakao

 

  • 5szkl. cukru
  • 3całe jajka
  • 2jabłka
  • 1/2kostki margaryny
  • 1/2łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

Babajaga
białka ubić z cukrem na sztywno dodać żółtka,dodajac margarynę cały czas miksując dosypywać po trochu mąki. Następnie dodać cynamon i kakao oraz proszek do pieczenia ,jeszcze przez chwilę miksując.Na koniec dodajemy jabłka pokrojone w kostkę i mieszamy łyżką. Po czym wykładamy ciasto w przygotowaną formę. Ciasto pieczemy w temp. 180
stopni przez 50 min.

Tagi:

jajko jajka