karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Babeczki muffiny z budyniem i jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne i pachnące muffinki ze smakowitym budyniem posłodzonym karmelowym cukrem trzcinowym z kilkoma kleksami jagód.

Babeczki muffiny z budyniem i jagodami

Składniki:

Babeczki muffiny z budyniem i jagodami

 

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,8 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego bądź kilka kropel olejku śmietankowego
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • cukier trzcinowy do posłodzenia budyniu
  • ok. 7 łyżeczek jagód

Sposób przygotowania:

Babeczki muffiny z budyniem i jagodami

ETAP 1:

Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do ostygnięcia.

Składniki na ciasto połączyć, zmiksować do uzyskania jednolitej, gładkiej, lejącej masy.

Do foremek na babeczki nakładać po 1 płaskiej łyżce masy, na to wyłożyć po łyżeczce budyniu, a obok kilka jagód, po czym przykryć kolejną warstwą jednej łyżki ciasta.

Piec w temp. 190 stopni Celsjusza przez ok. 20 minut.

Po wyjęciu z piekarnika, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.