Sposób przygotowania:
Muffiny z malinami i kruszonką
Do jednej miski przekładamy wszystkie mokre składniki - mieszamy. Do drugiej miski przekładamy sypkie składniki mieszamy.
Do suchych składników wlewamy mokre składniki i energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy ciasto na kwadrans.
Do papilot muffinowych przekładamy ciasto - do około 3/4 wysokości. Nakładamy maliny, posypujemy kruszonką.
Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut.
Do suchych składników wlewamy mokre składniki i energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy ciasto na kwadrans.
Do papilot muffinowych przekładamy ciasto - do około 3/4 wysokości. Nakładamy maliny, posypujemy kruszonką.
Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut.
Jagodowa
Magdalena88
Konczi