Sposób przygotowania:
Waniliowe muffiny z kawą i malinami pod kruszonką
Do jednej miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i ziarenka z laski wanilii - mieszamy. Masło roztapiamy, przestudzamy, przelewamy do drugiej miski dodając jajko, kefir i mleko - mieszamy.
Do suchych składników wlewamy mokre i mieszamy do połączenia. Papiloty na muffiny umieszczamy w formie, uzupełniamy powstałym ciastem, na wierzch układamy owoce, oprószamy mieloną kawą.
Przygotowujemy kruszonkę. Do miseczki przekładamy masło, dodajemy mąkę i cukier puder, rozcieramy w placach do uzyskania kruszonki.
Uzyskaną kruszonkę przekładamy na owoce. Muffiny pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut - muffiny mają być zarumienione.
Do suchych składników wlewamy mokre i mieszamy do połączenia. Papiloty na muffiny umieszczamy w formie, uzupełniamy powstałym ciastem, na wierzch układamy owoce, oprószamy mieloną kawą.
Przygotowujemy kruszonkę. Do miseczki przekładamy masło, dodajemy mąkę i cukier puder, rozcieramy w placach do uzyskania kruszonki.
Uzyskaną kruszonkę przekładamy na owoce. Muffiny pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut - muffiny mają być zarumienione.
marcinka
Konczi
Wśród moich najbliższych przyjaciół muffiny również są ulubionym deserem :) Owoce i kruszonka to niepowtarzalny duet :)