Sposób przygotowania:
Muffiny z jabłkami
Jabłka umyłam, obrałam, pokroiłam w ćwiartki. Usunęłam gniazda nasienne i pokroiłam w kostkę. Wymieszałam z cynamonem i z sokiem z cytryny.
Mąkę przesiałam do miski, wsypałam cukier, sodę i wymieszałam. Następnie wlałam mleko, olej, ocet winny oraz ekstrakt z wanilii i połączyłam wszystkie składniki łyżką. Dodałam jabłka i znowu razem wymieszałam. Ciasto wyłożyłam do formy na muffiny.
Posypałam rodzynkami i cukrem trzcinowym. Piekłam 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Mąkę przesiałam do miski, wsypałam cukier, sodę i wymieszałam. Następnie wlałam mleko, olej, ocet winny oraz ekstrakt z wanilii i połączyłam wszystkie składniki łyżką. Dodałam jabłka i znowu razem wymieszałam. Ciasto wyłożyłam do formy na muffiny.
Posypałam rodzynkami i cukrem trzcinowym. Piekłam 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.