Sposób przygotowania:
Pieczone brzoskwinie/ śliwki z lawendą, jogurtem
Brzoskwinie/ śliwki kroimy na pół usuwamy pestki.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy na nich połówki owoców. Owoce oprószamy cukrem i skórką otartą z cytryny. Układamy na nich gałązki lawendy, skrapiamy sokiem z cytryny i podlewamy winem – wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy 15-20 minut.
Na 4 talerzyki wykładamy jogurt naturalny. Na jogurcie układamy upieczone połówki owoców. Na owoce ścieramy odrobinę skórki z limonki. Każdą porcję polewamy odrobiną miodu o serwujemy.
Smacznego
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy na nich połówki owoców. Owoce oprószamy cukrem i skórką otartą z cytryny. Układamy na nich gałązki lawendy, skrapiamy sokiem z cytryny i podlewamy winem – wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy 15-20 minut.
Na 4 talerzyki wykładamy jogurt naturalny. Na jogurcie układamy upieczone połówki owoców. Na owoce ścieramy odrobinę skórki z limonki. Każdą porcję polewamy odrobiną miodu o serwujemy.
Smacznego