Sposób przygotowania:
Babeczka do koszyczka wielkanocnego
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Miksujemy do jednolitej lśniącej masy jajecznej. W rondelku roztapiamy masło i lekko studzimy. Małym strumieniem wlewamy je do masy jajecznej cały czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko miksujemy i wlewamy mleko. Miksujemy całość do połączenia składników.
Gotowe ciasto wylewamy do papilotek na muffinki. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20-25 minut.
POLEWA:
W rondelku podgrzewamy mleko i wrzucamy do niego kawałki czekolady. Do gotowej rozpuszczonej czekolady dodajemy masło i mieszamy. Ostygniętą czekoladę przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy nią babeczki.
Wstawiamy je do lodówki do zastygnięcia czekolady. Na koniec na środku babeczki układamy cukrowego kurczaczka.
Gotowe ciasto wylewamy do papilotek na muffinki. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20-25 minut.
POLEWA:
W rondelku podgrzewamy mleko i wrzucamy do niego kawałki czekolady. Do gotowej rozpuszczonej czekolady dodajemy masło i mieszamy. Ostygniętą czekoladę przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy nią babeczki.
Wstawiamy je do lodówki do zastygnięcia czekolady. Na koniec na środku babeczki układamy cukrowego kurczaczka.