Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa z warzywami
Porę poszatkować, pieczarki pokroić w mniejsze kawałki i podsmażyć na patelni. Pomidora pokroić w małe kawałki.
Paprykę czerwoną wyjąć z zalewy, jeśli kawałki są większe, należy je przeciąć na pół. Wszystko wrzucić do miski, przyprawić i wymieszać.
Wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego, wcześniej wysmarowanego margaryną. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu pozbawić je skorupki i przeciąć wzdłuż na pół.
Białe kiełbaski ponacinać, do niewielkich otworów włożyć ostrożnie odrobiny poszatkowanych warzyw (na tyle, na ile to możliwe). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Obok kiełbas ułożyć jajka. Całość wstawić do piekarnika i piec ok. 25-30 minut w 170 st.
Spożywać ciepłe.
Paprykę czerwoną wyjąć z zalewy, jeśli kawałki są większe, należy je przeciąć na pół. Wszystko wrzucić do miski, przyprawić i wymieszać.
Wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego, wcześniej wysmarowanego margaryną. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu pozbawić je skorupki i przeciąć wzdłuż na pół.
Białe kiełbaski ponacinać, do niewielkich otworów włożyć ostrożnie odrobiny poszatkowanych warzyw (na tyle, na ile to możliwe). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Obok kiełbas ułożyć jajka. Całość wstawić do piekarnika i piec ok. 25-30 minut w 170 st.
Spożywać ciepłe.