Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem bananowym
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Ciasto przekładamy na stolnicę, cienko wałkujemy, foremki do babeczek smarujemy tłuszczem, wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni, ostudzone babeczki wyjmujemy z foremek.
Galaretkę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Do miski przekładamy masło, wsypujemy cukier i dodajemy żółtka, ucieramy do białości.
Banany kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, miksujemy blenderem. Dodajemy do masy maślanej, miksujemy razem z tężejącą galaretką.
Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy babeczki, dekorujemy perełkami.
Galaretkę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Do miski przekładamy masło, wsypujemy cukier i dodajemy żółtka, ucieramy do białości.
Banany kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, miksujemy blenderem. Dodajemy do masy maślanej, miksujemy razem z tężejącą galaretką.
Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy babeczki, dekorujemy perełkami.
niezły kąsek