Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Babeczki bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i proste babeczki zgodne z dietą 3 x bez (bez glutenu, cukru i nabiału) Idealne na drugie śniadanie.

Babeczki bananowe

Składniki:

Babeczki bananowe

 

  • mąka ziemniaczana – 1,5 szklanki
  • mąka kokosowa – ½ szklanki
  • banany – 3 dobrze dojrzałe
  • jajka – 4sztuki
  • olej kokosowy – ½ szklanki
  • miód – ½ szklanki (do muffinek pół szklanki, do chleba można mniej)
  • cynamon cejloński– 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona – 1 łyżeczka
  • ocet jabłkowy – 1 łyżka
  • sól – ⅓ łyżeczki

Sposób przygotowania:

Babeczki bananowe
W misie miksera ubić jajka, dodać rozgniecione na papkę banany i roztopiony olej kokosowy.  Dodać resztę składników oprócz octu i dokładnie wymieszać.

Rozgrzać piekarnik do 180stopni. Jak mamy rozgrzany piekarnik to dodać ocet jabłkowy i dokładnie wymieszać, przeleć do foremek.

Piec do suchego patyczka ok. 20-25minut.